top of page
  • Foto van schrijverInes Makhan

Laat het los!

Wat willen we met z'n allen toch graag laten zien hoe sterk, stabiel en bovenal gelukkig we zijn. Emoties zijn een teken van zwakte. Een traan is een teken van falen, angst is zwakte en een woedeuitbarsting verlies van controle.


We leren onze kinderen op vroege leeftijd al aan dat bepaalde emoties niet gewenst zijn, waardoor kinderen niet goed weten hoe ze deze emoties moeten verwerken wanneer ze hiermee in aanraking komen. Op deze manier leren kinderen niet om gezond met negatieve emoties en ervaringen om te gaan, wat gedragsproblematiek in de hand werkt.


Wat ben ik blij dat er binnen de muren van mijn praktijk deze rigide omgang met emoties niet bestaat. Gooi het er alsjeblieft uit! Lach, huil, schreeuw, VOEL! Laat het los! Wanneer ouders en kinderen hun schroom om hun ware gevoel te laten tonen overboord gooien, komt de bevrijding. En die bevrijding is helend. Je mag voelen, ook al is het gevoel soms onprettig, naar, pijnlijk zelfs. Door te accepteren dat deze onprettige gevoelens er zijn en er mogen zijn, accepteer je jouw volledige zijn. Want deze emoties komen ergens vandaan, vanuit een ervaring, een trauma, een pijn die zo ver weg is gestopt, dat het enige wat overblijft een uiting van gedrag is dat vaak niet meer te controleren valt.Wanneer deze doorbraak zich voordoet in mijn praktijk, is mijn coaching een succes. Dat ik de veiligheid zo kan waarborgen voor ouder en kind dat ze zich volledig kunnen uiten. Dat we de diepte in kunnen naar de oorzaak van externaliserend gedrag en hoe we dit kunnen begeleiden naar heling en verbinding. Verbinding met de ouders, maar bovenal


verbinding met zichzelf.

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page