top of page

Gezinscoach

Wat is een gezinscoach

Een gezinscoach is, net als de kindercoach,

een zorgverlener binnen de eerstelijnszorg

voordat grote instanties als gemeentelijke

opvoedbegeleiding, maatschappelijk werkers/

psychologen en Jeugdzorg ingeschakeld worden. 

 

Een gezinscoach begeleidt opvoeders

(ouders, pleegouders, grootouders etc) in

hulpvragen over de opvoeding die ontstaan uit

angst, onmacht of onzekerheid. De coach gaat

aan de slag om het vertrouwen in het oerinstinct

terug te brengen, zodat de durf weer terugkomt om te vertrouwen op jouw gevoel en wat je hart je vertelt. 

Wanneer een hulpvraag toch te complex blijkt, wordt de hulp gevraagd van een expert op het specifieke gebied of wordt het advies voor doorverwijzing uitgebracht. Vanuit het netwerk van het Gezondheidscentrum Mariahoek is er veel externe expertise in huis om de hulpvraag zo efficiënt mogelijk aan te pakken.

De durf te hebben om hulp in te schakelen bij de opvoeding getuigt van ontzettend sterk ouderschap dat respect afdwingt.  Door jou het vertrouwen terug te geven in jouw unieke aanpak en visie, wordt de verbinding tussen jou en je kind(eren) teruggevonden en/of versterkt. Zodoende wordt de connectie tussen jou en je kind onverwoestbaar gemaakt. 

 

Jij als opvoeder kent jouw kind als geen ander. Jij weet het beste hoe je kind in elkaar steekt en wat het beste voor hem of haar is. De coach staat naast je, begeleidt je in het proces van het terugvinden van deze kennis die kwijt is geraakt door angst, onzekerheid of onmacht. Zodat je ook na het traject met hervonden energie en kennis jouw rol als opvoeder met volle zekerheid kan uitdragen.

De rol van een gezinscoach
AdobeStock_163911089.jpeg
bottom of page